Antrosios knygos pasirodymo proga - pokalbis su mumis #palaikaumažus projekte

Kiekvieną savaitę Martynos Instagram profilyje galite rasti pokalbį su mažo verslo atstovais. Dalinamės mūsiškiu.

"Šiandien kviečiu Jus susipažinti su buvusiomis socialinių mokslų kursiokėmis, o dabar internetinio knygyno ir leidyklos bendrasavininkėmis - Renata ir Ramune.

Knygáuk esame antros šeimininkės. Siekiame skatinti skaitymą, skleisti žinią apie jo naudą, pristatyti įdomiausius kūrinius, ypatingą dėmesį skirdamos moterų balsui. Kuriame draugišką knygų mylėtojų atmosferą ir stengiamės, kad kiekvienas jaustųsi matomas ir mylimas.

Merginos atvirauja, kad ties šiuo projektu dirba dar nepilnus metus, bet knygų pasaulyje sukasi gerokai ilgiau.

Projekto pavadinimas reiškia augimą ir meilę knygoms. Na, ir šiek tiek jų rinkimą: kaip obuoliauti ar grybauti. Nors sulaukiame visokių pastebėjimų dėl pavadinimo (pvz. “Kas per nesąmonė, dar “mezgauk” pavadinkit siūlų parduotuvę” arba “knyga UK”), bet džiaugiamės, kad daugelis mato tą gilesnę augimo prasmę, o žodis “knygauti” vis dažniau matomas viešoje erdvėje."

Metai, nors ir ne ilgas laiko tarpas, tačiau įvairūs kuriozai merginų dueto neaplenkė. Kaip merginos sako, teko pabendrauti su kitu šalių kolegomis ir kalbomis, kurių nemoka ir suktis iš padėties staiga užstrigus sistemai ir dingus užsakovų adresams.

Visgi šiuo metu didžiausias iššūkis - tapti plačiau žinomu projektu. Labai džiaugiamės kiekviena rekomendacija ir sugrįžtančiu pirkėju!
Jaunam verslui reikia įgyti pasitikėjimo. Juo turi patikėti ne tik klientai, bet ir partneriai, tiekėjai, rėmėjai, mūsų atveju, ir leidybos agentai bei autoriai. Ne kiekvienas nori atiduoti savo knygą pirmą kartą leidybos procese dalyvaujantiems leidėjams į rankas.

Kaip atsirenkate, kurias knygas norite leisti?

Jei renkamės užsienio šalyje jau išleistą knygą vertimui į lietuvių kalbą, atsižvelgiame į užsienio skaitytojų įvertinimus, svarstome, kiek ji bus įdomi Lietuvos skaitytojams, kokias aktualias problemas nagrinėja.

Dauguma skundžiasi, kad knygų kainos labai didelės. Ką jūs apie tai manote? Kas sudaro tą kainą?

Kol pačios neprisilietėm prie leidybos, tikrai negalvojom, kad knygos gimimas toks brangus. Kainą sudaro leidybos teisės, vertimas, redagavimas, korektūra, maketavimas, viršelio ir visos knygos dizainas, spausdinimas ir t.t. Procese dalyvauja daugybė žmonių! Ir čia net nekalbame apie savo indėlį - viso proceso variklį.

Ar artimųjų palaikymas ir tikėjimas suteikia motyvacijos nesustoti?

Artimieji mus visapusiškai palaiko. Tiesa, iki tam tikros ribos... Pyksta, kai skaitome ir aptarinėjame knygas iki 3 val. ryto. Taip pat kartais paklausia, ar tikrai turime už ką pavalgyt tiek investuodamos.

Bet merginos net ir susidūrusios su iššūkiais nesustoja, ateityje tikisi tapti gerai žinoma leidykla ir burti knygas mylinčius žmones draugėn!

@knygauk.lt džiugina ir visiems knygų mylėtojams dovanoja nuolaidos kodą: PALAIKAUMAŽUS su kuriuo gausite net -25% visoms knygos ir prekėms jų svetainėje! Nuolaidos kodas galios iki vasario 21d (imtinai)‼️"

Dėkojame Martynai už nuostabų #palaikaumažus projektą. Sekite čia:

Martyna Ulozaitė Mickienė (@martyna.mick) • Instagram photos and videos

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika