Su kokia naujiena pasitiksime jus Vilniaus knygų mugėje?

Jau šį mėnesį Litexpo parodų rūmuose ir vėl šurmuliuos kasmetinė knygų ir jų mylėtojų šventė! Ar ateisi? Mes lauksime su drąsia naujiena!

Prieš pat Vilniaus knygų mugę iš spaustuvės atkeliaus mūsų antroji knyga - Rosa Montero "Absurdiška mintis daugiau niekada tavęs nebepamatyti". Ši knyga - tai hibridinis tekstas, neįspraudžiamas į jokį žanrą. Tai ir biografijos, ir memuarų, ir romano, ir esė požymių turintis kūrinys. Rosa Montero tekste net naudoja grotažymes, būdingas socialiniams tinklams. 

Šalia neįtikėtino Marijos Kiuri gyvenimo, atskleisto pačiais netikėčiausiais aspektais, linijos Rosa Montero konstruoja pasakojimą iš asmeninės istorijos ir visuotinės atminties. Kaip teigia pati Rosa Montero, šios biografinės knygos tikslas nebuvo aprašyti realų Marijos Kiuri gyvenimą, bet pasitelkus jį pabandyti geriau suprasti sudėtingą mūsų pasaulį. 

Autorė drąsiai interpretuoja Marijos Kiuri gyvenimo aspektus, nevengia ironizuoti ir juokauti analizuodama vyrų ir moterų santykius, jautriai ir atvirai dalijasi intymiais prisiminimais, kalba apie skausmo įveikimą, gydančią literatūros galią ir išmintį tų, kurie išmoksta gyventi pilnatvėje ir paprastume.

Kviečiame skaityti ankstesnius tinklaraščio įrašus apie "Absurdiška mintis daugiau niekada tavęs nebepamatyti" bei interviu su knygos vertėja Egle Vaivade.

Pokalbis su Ispanijoje gyvenančia R. Montero knygos "Absurdiška mintis daugiau niekada tavęs nebepamatyti" vertėja Egle - KNYGAUK.LT - internetinis knygynas

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika