Knygų sąrašas

Knygų sąrašas

Autorius: Sara Nisha Adams. Vertėja: Regina Šeškuvienė. Knygos viršelis: Vaiva Jalo. Leidykla: Knygauk. Formatas: 14,8 x 21 cm. Puslapių skaičius: 420. Viršelis: kietas. Leidimo metai: 2023. Originalo kalba: anglų. Leidinio pavadinimas: Knygų sąrašas (The Reading List).

18,99 €
Įskaitant mokesčius.

 

Knyga pateko į Goodreads geriausio 2021 metų romano rinkimų finalą

Nepamirštamas ir širdžiai mielas debiutinis romanas apie tai, kaip atsitiktinai į rankas patekęs bibliotekos knygų sąrašas padeda užmegzti mažai tikėtiną draugystę tarp dviejų labai skirtingų žmonių, gyvenančių Londono priemiestyje.

Našlys Mukešas, netekęs mylimos žmonos, ramiai gyvena Londono Ilingo priemiestyje. Kiekvieną trečiadienį jis eina apsipirkti, užsuka į šventyklą ir nerimauja dėl savo anūkės Prijos, kuri užsidariusi savo kambaryje skaito, o jis vakarus leidžia žiūrėdamas dokumentinius filmus apie gamtą.

Aleiša yra protinga, bet nerimastinga paauglė, vasarą nusprendusi padirbėti vietinėje bibliotekoje, kai vieną dieną knygos „Nežudyk strazdo giesmininko“ gale aptinka suglamžytą popieriaus lapą. Tai romanų, apie kuriuos ji niekada anksčiau nebuvo girdėjusi, sąrašas. Susidomėjusi juo ir šiek tiek nuobodžiaudama prie knygų išdavimo stalo, ji impulsyviai nusprendžia vieną po kitos perskaityti sąraše esančias knygas. Kiekviena istorija savaip sužavi Aleišą ir padeda pabėgti nuo skaudžios realybės, su kuria mergina susiduria namie.

Kai Mukešas atvyksta į biblioteką, norėdamas užmegzti glaudesnį ryšį su savo knygagrauže anūke, Aleiša parodo jam skaitytinų knygų sąrašą... tikėdamasi, kad tai bus išsigelbėjimas ir jam. Bendros knygos pamažu sukuria ryšį tarp dviejų vienišų sielų, nes grožinė literatūra padeda jiems pabėgti nuo sielvarto ir kasdienių rūpesčių bei vėl susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą.

* * *

„Maloniai šiltas romanas apie magišką knygų galią ir žmonių santykius.“ – Newsweek

„Nuostabi knyga apie fundamentalią knygų galią kasdienį mūsų gyvenimą pakylėti į kitą lygį ir padaryti jį magiškai mielą.“ – Bestselerio „Laiškai iš praeities“ (Postcards from a Stranger) autorė Imogena Clark

9786099641607
Apžvalgų nėra

Klientai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika