Penktadienis, 13-oji... Šiurpulingos istorijos tamsiems vakarams

Penktadienis, 13-oji, artėjantis Helovynas ir ilgėjantys tamsūs, vėjuoti vakarai šiurpuliukų kolekcionierius vilioja rinktis siaubo istorijas. Net išrankiausias trilerių ir detektyvų gurmanas ras dar neskaitytą knygą. Jūsų dėmesiui atrinkome ir kitas siaubo kupinas knygas.

Mirtis ir pavasaris

Neįvardintoje vietoje, nenusakomu laiku, apsuptas, rodos, nuolat mutuojančios gamtos ir grėsmingų kalnų, stovi nuo pasaulio atskirtas miestelis, kurio gyventojai laikosi keistų papročių ir žiaurių tradicijų. Žmonės laidojami medžių kamienuose, prieš tai užkimšus jiems gerkles cementu – tam, kad siela nepabėgtų; miestelio vyrams tenka dažnai pražūtinga užduotis – plaukti požemine upe, tikrinant, ar vanduo neišplovė akmenų, ant kurių stovi miestelis; nėščiosios vaikšto užrištomis akimis, kad būsimi vaikai netaptų panašūs į pirmą jų sutiktą vyrą. Istorija pasakojama keturiolikmečio berniuko, kuris į viską žvelgdamas su vaikišku naivumu, bet jau paženklintas tam tikro vidinio skausmo, mokosi gyventi slegiančiai konformistinėje aplinkoje. Tol, kol į makabriškus papročius įsiskverbęs pleištas nesukelia dar destruktyvesnių pokyčių...

"Vaiduokliai"

Paskutinė metų diena Buenos Airėse statomame daugiabutyje.

Ryte būsimieji butų savininkai, lydimi krykštaujančių vaikų, architekto ir interjero dekoratorių, apžiūrinėja erdves, kol statybininkai pluša. O laikinoje priebėgoje ant stogo gyvenančio sargo Raulio Vinjaso šeima ruošiasi Naujųjų metų šventei.

Dienai bėgant, aplinkui vis pasirodo kalkėmis aplipę sklandantys nuogi vaiduokliai – keistos, ne visiems matomos būtybės, klajojančios po tuščią, neužbaigtą pastatą, taip pat susiruošusios švęsti.

Kodėl pavojinga rūkyti lovoje

Marianos Enríquez apsakymus dengia siaubo ir makabriškumo šydas, tačiau juose aptariami simboliai atspindi šiuolaikinės Argentinos religines, politines ir socialines realijas, purtančias šalį pastaruosius keletą dešimtmečių.  Šioje rinktinėje jai ypač svarbu pabrėžti, kokią įtaką politiniai nesutarimai, visuomenės spaudimas ir skurdas daro vaikų bei moterų gyvenimui – vaikų vaiduokliai apninka gražiausius miesto parkus, moterys skęsta neviltyje ir kenčia nuo psichinių sutrikimų, paauglės, norinčios žūtbūt įrodyti savo vertę, imasi drastiškų veiksmų.

Mes, gyvuliai

Itin klastingas virusas visų gyvūnų mėsą pavertė mirtinai nuodinga žmonėms. Tada žiniasklaida ėmė nepaliaujamai kalbėti apie Perėjimą – procesą, visiškai pakeitusį ne tik gyvenimo būdą, ūkininkavimo formą, bet ir moralę, įsitikinimus bei patį žmogiškumą. Nuo tol „ypatingos mėsos“ valgymas tapo legalus.

Šiurpus ir pranašiškas pasakojimas, verčiantis susimąstyti. Tai įspėjimas mums visiems.

Pasirūpinome ir mažųjų šiurpuliukų mėgėjų skaitiniais

Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos

Visokių būtybių atstovė spaudai Kotryna Zylė sukūrė 10 šiurpulingų istorijų, kurios galėjo nutikti ir tavo namuose, kieme ar mokykloje. Pasak autorės, istorijas įkvėpė vaikystėje girdėti tėčio pasakojimai ir netikėti susidūrimai su būtybėmis. Jei skaitant pasirodys, jog kažkas tūno namų spintoje ar naktimis stovi balkone, jei vietoje pumpurų prasikals nagai, o iš bičiulio burnos staiga išskris bitė – išlik ramus. Ir nepravažiuok reikiamos autobuso stotelės!

Siaubūnų baubūnų pabaisūnų knyga

Pramuštgalvis Brunas paverčia savo tėvus siaubūnais – juk siautėti vienam namuose nuobodoka. Bet gyvenimas su siaubūniškais tėvais ne toks smagus, kaip jis įsivaizdavo. Užuot žaidę su juo, jie beprotiškai triukšmauja ir viską verčia aukštyn kojom! Pabaisoms įsismarkavus, prireikia gerai pasukti galvą, kaip juos sutramdyti.

Ar Brunui pavyks išvaryti siaubą baubą, susigrąžinti tėvus ir atkurti tvarką?

Naktis su raktininku

Kiek trunka naktis su raktininku? Lygiai keturias pasakas. Jas skaitant kartais maloniai kutena juokas, o būna – per nugarą nubėga šiurpuliukai, lyg žiūrėtum į gilų šulinį gūdų vidurnaktį. Ne viskas čia taip, kaip įprastose pasakose – stebuklai neįvyksta, kai labiausiai tikiesi, teigiami herojai nėra nuspėjami lyg plytos, lobiai visai ne iš aukso, o pabaigos ne visada laimingos. Keliauk į tolimąjį kaimą, kur gyvena nukvakusi ir mažadantė ragana, žmogus suaugusiais antakiais, Kaukių Diedas ir mįslingasis dainius, kurio melagystės nuves tave ten, kur reikia, jei tik jomis patikėsi.

Pelė pianine
Pasaulis aplink mus ne visada būna jaukus ir suprantamas. Kartais, ypač naktį, jis kupinas keistų, bauginančių garsų… Uždaras kambarys mūsų vaizduotėje virsta spąstais, iš kurių neįmanoma ištrūkti, o kartais baisu iš saugaus būsto iškišti nosį į lauką, kur knibždėte knibžda visokiausių pavojų. Šioje knygelėje rasite tris trumpas siaubo istorijas apie mūsų baimes ir fantazijas. Kas baisiausio galėtų nutikti, jeigu…

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika