Mergina su perlo auskaru
Mergina su perlo auskaru
Mergina su perlo auskaru

Mergina su perlo auskaru

Autorius: Tracy Chevalier. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 256. Viršelis: Kietas. Leidimo metai: 2021. Vertėjas: Darius Kaunelis. Originalus pavadinimas: Girl with a Pearl Earring. ISBN: 9786094443725

6,99 €
Įskaitant mokesčius.

 

Grėtė, šešiolikmetė iš neturtingos šeimos, pradeda dirbti kambarine garsaus olandų dailininko Jano Vermerio namuose. Svarbiausia jai tekusi užduotis – tvarkyti žymiojo tapytojo studiją, šiukštu nepaliekant jokių savo apsilankymo pėdsakų. Grėtė privalo suktis nieko nepajudindama nė per milimetrą, nes akyla meistro akis pastebėtų net menkiausią pokytį. Merginos santūrumas ir įžvalga ne tik padeda jai puikiai dorotis su savo darbu, bet ir patraukia tapytojo dėmesį. Ilgainiui Janas Vermeris vis labiau atskleidžia merginai dailininko pasaulį, kurio vis didesne dalimi tampa pati Grėtė – iš pradžių kaip pagalbininkė, o galiausiai – ir kaip modelis.

Tai subtilus ir intriguojantis pasakojimas apie kontrastingą neturtingųjų ir pasiturinčių menininkų pasaulį. XVII a. olandų aukso amžiaus dailininkas Janas Vermeris ir bene žymiausias jo paveikslas „Mergina su perlo auskaru“, nutapytas 1665 m., iki šiol išlieka mįslė: paslaptinga merginos išraiška ir neatskleista jos tapatybė kursto įvairias teorijas, o kai kurie šį kūrinį netgi prilygina Leonardo da Vinčio „Mona Lizai“.

Rašytoja Tracy Chevalier, įkvėpta paslaptingojo paveikslo, audžia nepaprasto grožio pasakojimą apie tai, kaip galėjo gimti vienas garsiausių šedevrų per visą istoriją. Tracy Chevalier (g. 1962) studijavo anglų filologiją, vėliau magistrantūroje – kūrybinį rašymą. Autorę išgarsino romanas „Mergina su perlo auskaru“, kurio parduota daugiau nei penki milijonai egzempliorių visame pasaulyje. 2003 m. pagal knygą pastatytas to paties pavadinimo filmas, nominuotas trims Oskarams.

"Mergina su perlo auskaru" pavergia jau vien kaip istorinis romanas, tačiau tikrasis jo žavesys – meistriškas autorės gebėjimas tyrinėti žmogiškąją prigimtį ir išlaikyti neblėstančią intrigą iki pat paskutinio puslapio. Tracy Chevalier šiuo nuostabiu ir sykiu jautriu kūriniu prikausto dėmesį apnuogindama aistros, įniršio ir troškimų prigimtį. – The Irish Times

9786094443725
Apžvalgų nėra

Jums taip pat gali patikti

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika