Nepaprastosios būtybės
Nepaprastosios būtybės
Nepaprastosios būtybės

Nepaprastosios būtybės

Autorius: Tracy Chevalier. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 320. Viršelis: Kietas. Leidimo metai: 2022. Vertėjos: Irena Jomantienė, Milda Dyke. Originalus pavadinimas: Remarkable Creatures. ISBN: 9786094444838

15,79 €
Įskaitant mokesčius.

 

Kerintis istorinis romanas apie dvi neeilines XIX a. moteris – fosilijų medžiotojas Merę Aning ir Elizabetą Filpot, kurių atradimai amžiams pakeitė mokslo pasaulį Diena iš dienos, nesvarbu, saulė ar žvarbus vėjas, mažo Anglijos miestelio paplūdimyje Merė ieško fosilijų.

Amonitai ir belemnitai atneša nepasiturinčiai jos šeimai vieną kitą šilingą ir taip leidžia pratempti dar vieną dieną. Mažai kam suprantamas nešvarus ir pavojingas pomėgis merginą išstūmė į bendruomenės užribį.

Kai Merė su broliu atranda kelių metrų ilgio skeletą, visi jį vadina krokodilu. Niekas nekalba, kad jo snukis kitoks, o didžiulės apvalios akys toli gražu neprimena krokodilo. Vis dėlto ilgainiui šis atradimas sudrebina religinės bendruomenės ir mokslo pasaulio įsitikinimus. Tik Merės – moters, dargi kilusios iš nepasiturinčios šeimos, – vardas beveik niekada neminimas.

Jaunai merginai kompaniją palaiko tik Elizabeta Filpot – vidurinės klasės senmergė, taip pat jaučianti aistrą senojo pasaulio relikvijoms. Tačiau jųdviejų draugystei lemta patirti išbandymų: kovą su skurdu, konkurenciją, nelygybę ir pavojų, su kuriuo jiedvi susiduria ieškodamos fosilijų. Tik niekas nepaveikia Merės taip, kaip meilė pulkininkui Berčui. Netikėtai išdygęs, jis paprašė merginos pagalbos surasti ichtiozauro skeletą. Bet ne tik Merė pajunta simpatiją šiam dailiam kariškiui. Ar dviejų moterų, kurias skiria amžius ir socialinė padėtis, draugystė atlaikys audras ir negandas, pyktį ir pavydą?

Tracy Chevalier (g. 1962) studijavo anglų filologiją, vėliau magistrantūroje – kūrybinį rašymą. Autorę išgarsino romanas „Mergina su perlo auskaru“ – visame pasaulyje jo parduota daugiau nei penki milijonai egzempliorių.

9786094444838
Apžvalgų nėra

Jums taip pat gali patikti

Klientai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika