Purpuro spalva
Purpuro spalva
Purpuro spalva

Purpuro spalva

Autorius: Alice Walker. Vertėjas: Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 21 x 14. Puslapių skaičius: 288. Viršelis: kietas. Leidimo metai: 2023. Originalo kalba: anglų. Leidinio pavadinimas: PURPURO SPALVA (The Color Purple)

16,05 €
Įskaitant mokesčius.

 

1982-aisiais pasirodęs romanas „Purpuro spalva“ – kultinis kūrinys apie juodaodžių gyvenimą, žiaurius tarpusavio santykius ir gelbstinčią draugystę rasistiškose pietrytinėse JAV valstijose XX a. pradžioje. Tai epistolinis romanas, kurio pagrindinė veikėja Silė – neturtinga neišsilavinusi afroamerikietė iš JAV Džordžijos valstijos. Prievartaujama patėvio, atiduota į nelaimingą santuoką, atskirta nuo vaikų bei mylimos sesers Silė nepalūžta. Visa, ką jaučia ar patiria, ji išsako laiškuose, iš pradžių adresuojamuose Dievui, o vėliau – į misiją Afrikoje išvykusiai seseriai. Ilgainiui draugystė su kitomis moterimis, o ypač pažintis su laisva ir ekstravagantiška bliuzo dainininke Šuge Eiver ir pamažu atrandama meilė padeda Silei išsivaduoti iš praeities traumų ir žengti savo keliu.

Alice Walker (g. 1944) – amerikiečių rašytoja, poetė ir aktyvistė. Garsiausias jos romanas „Purpuro spalva“ – reikšmingas moderniosios Vakarų literatūros veikalas, įkvėpęs ne vieną skaitytojų kartą. Pagal jį buvo pastatytas filmas (rež. S. Spielbergas) ir Brodvėjaus miuziklas. Romanas įvertintas Pulitzerio premija, pirmą kartą skirta juodaodei autorei, ir JAV Nacionaline knygos premija. 2019-aisiais „BBC News“ įtraukė „Purpuro spalvą“ į reikšmingiausių romanų šimtuką.

„Purpuro spalva“ – pirmoji mano perskaityta juodaodės rašytojos iš Pietinių valstijų knyga, priklausanti pasaulinės literatūros lobynui. Alice Walker įrašo mus į pasaulį su beatodairiška drąsa ir nuoširdumu – tai išties neįkainojama dovana.“ – Tayari Jones

„Ši knyga įrašo Walker į vieną gretą su Faulkneriu.“ – The Nation

9786094445088
Apžvalgų nėra

Klientai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika