Pristatome daugiausiai dėmesio sulaukiančius leidinius www.knygauk.lt

Maya Angelou "Žinau, ko gieda paukštis narve" 

Autobiografija, pasirodžiusi 1969 m., šokiravo JAV visuomenę ir dar dešimtmetį po išleidimo buvo drausta kai kuriose mokyklose ir bibliotekose. Nors ankstyvosiomis patirtimis autorė dalijasi jau būdama suaugusi, knygoje ji subtiliai atkuria smalsų ir naivų mergaitės žvilgsnį. Ji išpažįsta savo istoriją su atjauta sau ir kitam, geba pasijuokti iš savęs, pastebi to meto visuomenės trūkumus ir atranda netikėtų išeičių iš skausmingų gyvenimiškų situacijų. Tai nepalaužiamos moters, gebančios į pasaulį žiūrėti šviesiomis akimis, istorija.

Vaiva Rykštaitė "Viena Indijoje" 

Su rikšų vairuotojais gertas čiajus, per naktis grojanti muzika trečios klasės traukinių vagonuose, asketiški jogos ašramai ir prabangūs Mumbajaus barai – visa tai tik fonas svarbiausiam knygoje atskleidžiamam virsmui. Valgiau sviestą rytais. Kelis sykius įsimylėjau. Daugybę kartų patikliai pirkau ir vartojau dvasingumą lyg kokį paracetamolį. Porą sykių vos nemiriau. Tačiau už egzotiškus nuotykius svarbesnės yra jų suteiktos pamokos – kai iš žioplos turistės pamažu virtau moterimi, suvokiančia, kaip svarbu gyvenime išmokti būti pačiai sau geriausia kompanija. Kiekvienam to linkiu. - Vaiva

Colleen McCullough "Prisilietimas"

Milijoniniais tiražais visame pasaulyje leidžiamų „Erškėčių paukščių“ autorės knyga „Prisilietimas“ nenusileidžia garsiajam romanui, savo pirmtakui. Jis mus vėl sugrąžina į atšiaurią, karštą ir rūsčią XIX a. Australiją, kur vyrauja savi įstatymai, kur vyrai bando laimę ieškodami aukso, o moterys paklūsta likimui. Meistriškai C. McCullough parašytas „Prisilietimas“ – aistringas, švelnus ir jaudinantis romanas apie moters likimą. Apie tai, kad mylinčios vyro rankos prisilietimas moterį gali prikelti naujam gyvenimui – nesvarbu, kiek ilgai reikėtų jo laukti...


Kiek jaunesniems knygų mylėtojams (7-12 m.)

Audronė Meškauskaitė, Aurina Venislovaitė. Dailininkė: Inga Dagilė. "Istorijos skanėstai"

Istorijos skanėstai – tai visokios įdomybės iš Lietuvos praeities. Rimti istorikai tikriausiai sakys, kad jos nelabai reikšmingos, kad yra kur kas svarbesnių. Bet tos, svarbesnės, stropiai išrikiuotos vadovėliuose, tad su jomis mažasis skaitytojas vieną dieną tikrai susipažins. O iki tol juk galima pasmaguriauti istorijos ir įsitikinti, kad ji turi daug skonių.

Ir patiems mažiausiems (iki 3 m.)

Algimantas Stankevičius. Dailininkė: Inga Dagilė. "Kas kaip miega"

Šią storo kartono knygelę simboliškai galime vadinti lopšine, nes ji skirta padėti vaikui nurimti po aktyvios dienos ir lengvai užmigti.

Kurią šiandien renkiesi Tu?

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika