Paukštukas
Paukštukas
Paukštukas

Paukštukas

Autorius: William Wharton. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 320. Viršelis: Kietas. Leidimo metai: 2021. Vertėjas: Andrius Patiomkinas. Originalus pavadinimas: Birdy. ISBN: 9786094444418

6,82 €
Įskaitant mokesčius.

 

„Whartono talentas – išskirtinis.“ – John Fowles, knygos „Kolekcionierius“ autorius.

Itin patrauklus ir hipnotizuojantis romanas apie draugystę ir šeimą, svajones ir išgyvenimą, meilę ir karą, beprotystę ir grožį. Tai pasakojimas apie ryšį, užsimezgusį tarp dviejų berniukų: įžūlaus ir sportiško Alo, kurio gyvenimas įprastas daugeliui jo bendraamžių, ir berniuko, vadinamo Paukštuku, – lieso tylenio, besižavinčio paukščiais, gyvenančio vaizduotės pasaulyje ir tikinčio, kad vieną dieną išmoksiąs skraidyti. Nors draugai, rodos, visiškai skirtingi, juos siejantis ryšys ilgainiui tik stiprėja. Deja, jųdviejų pasaulį supurto atslinkęs Antrasis pasaulinis karas. Suaugę Alas ir Paukštukas išeina į karą, ir viskas pasikeičia.

Prabėgus kuriam laikui, kare sužalotas Alas atvyksta į psichiatrijos ligoninę aplankyti vaikystės bičiulio. Palatoje atgimsta Paukštuko, iš berniuko virstančio vyru, paveikslas, ir iškyla visa virtinė prisiminimų. Tai magiškas svajonių ir troškimų pasaulis, siūlantis kitokį supratimą apie sveiką protą akivaizdžiai beprotiškame pasaulyje.

Williamas Whartonas (1926–2008) gimė Filadelfijoje, Pensilvanijos valstijoje. Romanas „Paukštukas“ – rašytojo debiutas, sukurtas autoriui perkopus 50 metų. Iki tol ilgą laiką jis buvo tapytojas. Rašyti įkvėpė patirtis, įgyta karo psichiatrijos ligoninėse. 1980 m. kūrinys buvo nominuotas „Pulitzer“ premijai. 1984 m. pagal knygą pastatytas filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Nicolas Cage’as ir Matthew Modine’as.

9786094444418
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika