Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką

Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką

Pavadinimas: Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką. Autorius: Justinas Žilinskas. Iliustratorė: Ūla Šveikauskaitė. Formatas: kietas viršelis. Puslapiai: 376. Dydis: 18 x 25 x 3,3. Svoris: 0,927 kg. Išleidimo data: 2022 birželis.  

24,10 €
Įskaitant mokesčius.

 

„Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką“ – nuotykinis iliustruotas romanas, paremtas gausia istorine medžiaga, rekonstruojantis XX a. pradžios lietuvių keliones į Jungtines Amerikos Valstijas.

1912-ieji. Jis – gimnazistas, turėjęs palikti gimnaziją dėl lietuviškos veiklos. Ji – nuskurdusio šlėktos dukra, kurios geriausiu atveju laukė vedybos su caro valdininku ir ramus gyvenimas provincijoje. Netikėtas šių jaunų žmonių susitikimas pakvietė į drąsią ir pavojingą kelionę – per Europą ir Atlantą, iki pat Hadsono žiočių, kur stūkso Laisvės statula. Daugybė išbandymų – pradedant išmone gauti bilietus ir kirsti sieną, iki kankinamų patikrų muitinėse ir negalavimų perpildytame traukinyje ar bangų blaškomame laive. O kur dar smurtingi valdininkai, piktavaliai sukčiai, visų tautų pakeleivių babilonas, intrigos ir paslapčia vykdomi nusikaltimai... Amerika – toli. Laivu kelionė trunka ilgas savaites. Neseniai įsižiebę jausmai – kaip ta už borto banguojanti jūra. Ar pavyks?

Justinas Žilinskas (g. 1974) – rašytojas, teisininkas, dėstytojas ir trijų vaikų tėtis. Rašo vaikams, paaugliams ir suaugusiesiems; jo knygos pelniusios įvairių literatūrinių apdovanojimų.

Ūla Šveikauskaitė (g. 1994) – dailininkė ir dizainerė, gyvena ir dirba Vienoje. Iliustruoja knygas ir žurnalus The Wall Street Journal, Foreign Policy, World Positive, Moteris.

9786098120721
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika