Didysis ratas
Didysis ratas

Didysis ratas

Autorius: Maggie Shipstead. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 640. Viršelis: Kietas. Leidimo metai: 2023. Vertėjas: Ignacijus Daukša. Originalus pavadinimas: The Great Circle. ISBN: 9786094445217

29,25 €
Įskaitant mokesčius.

 

Įstabus romanas apie bebaimę lakūnę, pasiryžusią bet kokia kaina siekti savo svajonės vos užgimusiame aviacijos pasaulyje. Epinio užmojo kūrinys, kurio veiksmas rutuliojasi Sausojo įstatymo ir Antrojo pasaulinio karo įvykių fone bei šiuolaikiniame Holivude, kur aktorė imasi gyvenimą pakeisiančio vaidmens.

1914 m. iš skęstančio laivo išgelbėti dvyniai Mariana ir Džeimis Greivsai paliekami neatsakingo dėdės globai. Apsupti laukinės Montanos gamtos jiedu auga niekieno nekontroliuojami. Vietoje nenustygstanti Mariana anksti pajunta trauką laisvei ir nuotykiams. Pamačius oro akrobatų Breifoglų atliekamą pramoginį skrydį, užsimezga jos visą gyvenimą truksiantis meilės romanas.

Energinga ir ryžtinga Mariana tetrokšta skraidyti. Būdama keturiolikos, meta mokyklą, sutinka turtingą ir pavojingą globėją, kuris parūpina jai lėktuvą ir apmoka pamokas. Deja, viskas turi savo kainą – šie santykiai persekios ją visą likusį gyvenimą, net jei tik dėl jų moteris galėjo įgyvendinti savo svajonę: apskristi Žemės rutulį nuo Šiaurės iki Pietų ašigalio.

Praėjus šimtmečiui, Hadlė Bakster gauna pagrindinį vaidmenį filme apie mįslingai dingusią pilotę. Pasibjaurėjusi Holivudo tuštybe, Hadlė trokšta išsivaduoti iš kultinio romantinio filmo sukurto įvaizdžio. Marianos personažas padeda jai jaudinančiai atsiskleisti. Taip susipina dviejų skirtingų laikmečių moterų likimai.

Maggie Shipstead (g. 1983) – Los Andžele gyvenanti rašytoja, bestselerių „Nustebink mane“ ir Seating Arrangements autorė.

„Didysis ratas“ – jau trečiasis jos romanas, nominuotas Man Booker trumpajam sąrašui ir Women’s Prize for Fiction. Knyga taip pat įtraukta į Jos Didenybės Karalienės Kamilos rekomenduojamų skaitinių sąrašą (A Royal Reading Room Pick 2023). Autorė yra Harvardo ir Ajovos rašytojų dirbtuvių (Iowa Writers’ Workshop) absolventė, agentūros National Endowment for the Arts stipendininkė, Dylan Thomas Prize ir Los Angeles Times Book Prize for First Fiction laureatė.

9786094445217
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika