Laiko juosta jų žvilgsniais
Laiko juosta jų žvilgsniais
Laiko juosta jų žvilgsniais

Laiko juosta jų žvilgsniais

Autorius: Ignas Staškevičius. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 480. Viršelis: minkštas. Leidimo metai: 2022. ISBN: 9786094444814

16,89 €
Įskaitant mokesčius.

 

Trečioji Igno Staškevičiaus pokalbių knyga, kurioje susitiksite dar su 20-čia asmenybių – dešimt moterų ir tiek pat vyrų, panorusių pasidalinti savo žiniomis ir patirtimis. Tekstas sukuria gyvo pokalbio iliuziją, lyg sėdėtume kurio nors pasaulio miesto kavinėje ar viename kambaryje drauge su Vladimiru Čekasinu, Giedriumi Buraču, Rūta Vanagaite ar Dalia Dilyte. Neschematiškai pamatyti dalykai ir peripetijos šių žmonių gyvenimą atvedė prie tų posūkių, kurie lėmė ir tebelemia profesinį pasirinkimą, originalią galvoseną, jauseną.

Viačeslavas Ganelinas įtraukia į žaismingą istoriją, kiek į lėktuvo saloną galįs sutalpinti instrumentų, ir pasvarstymus, iš ko susideda muzika, kaip prasideda gera improvizacija – muzikos ir šokio, muzikos ir piešinio. Marinai Abramovič laiko tėkmę paneigia esatis, jos metodo užduotys sutelkia kūno potyrius ir atveria psichikos galimybes.

Čia ir pasikalbėjimas su raštininku Aurelijumi Katkevičiumi apie žmogiškos patirties būseną, kai suvokus laikinumą, staiga atsiveria begalinio laiko perspektyva. Taip pat apie įvykius, svarbius jam asmeniškai ir ne tik, apie dirbtinį intelektą, Elono Musko epochą, o nuo čia – vėl atgalios prie teksto ir jo daromo poveikio.

Juozo Vaitkaus puslaidininkių fizikos atradimai, jo tyrinėjamas kadmio selenidas įsijaučiant į medžiagą iki elektrono lygmens padeda įminti fizikinių reiškinių logiką – tuomet drauge galima apmąstyti ir žmogiškąjį laiką, iš esmės filosofinius klausimus.

9786094444814
Apžvalgų nėra

Jums taip pat gali patikti

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika