Knygų vagilė

Knygu vagile

Autorius: Markus Zusak. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 21,6x14,4x2,5. Puslapių skaičius: 576. Viršelis: kietas. Leidimo metai: 2021. Leidinio kalba: lietuvių.

12,50 €
Įskaitant mokesčius.

 

1939-ieji, nacistinė Vokietija. Roza ir Hansas Hubermanai savo namuose Molchinge priglobia paauglę Lizelę Meminger. Nepaisant griežto pamotės auklėjimo, mergaitė greit prisitaiko prie naujojo gyvenimo. Ji susidraugauja su kaimynų sūnumi Rudžiu, krečia vaikiškas išdaigas ir iki paryčių skaito knygas. Tuo metu Antrasis pasaulinis karas vis labiau įsisiautėja...

Pirmąjį savo skaitinį Lizelė randa prie broliuko kapo. Antrąjį išplėšia iš rusenančio laužo, sukrauto fiurerio gimtadienio garbei. Vėliau jai leidžiama naudotis mero žmonos biblioteka, tačiau karas atima ir šią galimybę. Apsupta nepritekliaus, iš dangaus krentant bomboms, Lizelė vagia knygas ir sugeba jose rasti paguodą sau ir kitiems.

Kol dalis miestelio gyventojų šlovina režimą, Hubermanai savo rūsyje slepia jauną žydą vardu Maksas. Taip Hansas grąžina skolą jaunuolio tėvui, iš kurio paveldėjo akordeoną. Tačiau vienas neapdairus poelgis nulemia, kad Maksui tenka palikti Rozos ir Hanso namus. Karui pasibaigus, jiedu su Lizele dar susitiks, bet kitiems jai brangiems žmonėms likimas nebus toks gailestingas.

„Knygų vagilė" – viltinga istorija apie brendimą, draugystę ir žmogiškumą. Tai pasakojimas apie žodžių galią gydyti sielą, bet kartu – ir naikinti. Nors vaizduojami šiurpūs įvykiai, ji ne kartą privers nusišypsoti.

Markus Zusak (g. 1975) – vienas sėkmingiausių australų autorių. Jo knygos vienodai žavi kritikus ir skaitytojus. 2006 m. pasirodęs romanas „Knygų vagilė" pripažintas tarptautiniu mastu. Visame pasaulyje parduota per 16 milijonų jo kopijų. 2013 m. pagal šią knygą sukurta „Oskarui" nominuota drama tokiu pačiu pavadinimu.

9786094443626
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika