Nuo veiksmo link vaidybos
Nuo veiksmo link vaidybos
Nuo veiksmo link vaidybos

Nuo veiksmo link vaidybos

Autorius: Jan Fabre, Luk Van den Dries. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 496. Viršelis: Kietas. Leidimo metai: 2022. Vertėja: Ieva Skaržinskaitė. Originalus pavadinimas: From act to acting. Fabre’s guidelines for the performer of the 21st century. ISBN: 9786094444470

17,40 €
Įskaitant mokesčius.

 

Šiuolaikiniu da Vinčiu vadinamo belgų menininko, režisieriaus, vizualiųjų menų kūrėjo Jano Fabre’o ir dramaturgo, teatro tyrėjo Luko Van den Drieso knyga skirta visapusiškiems atlikėjams – ir šokio, ir teatro specialistams, o taip pat visiems scenos menų kūrėjams. Tai detaliais pavyzdžiais iliustruota studija apie teatrą, jo kultūrines, literatūrines, filosofines ištakas ir tai, kokias formas scenos menas įgauna šiandienos pasaulyje.

Dešimtmetį rengtas leidinys praskleidžia uždangą į Fabre’o teatro realybę, kupiną keisčiausių fantazijų, kraštutiniausių idėjų ir stulbinamų performansų. Jis pristato revoliucinį Fabre’o požiūrį, jo sukurtus pratimus ir improvizacijas, skirtas naujos kartos atlikėjui ugdyti. Kartu tai ir bandymas suformuluoti naują teatro pasaulėžiūrą, įdomus kiekvienam, neabejingam ateities scenos menui.

Didžioji knygos dalis – Fabre’o pratimai, kuriuose jis prašo atlikėjų klysti geriau. Šie pratimai – tai ne vaidinančių dėstytojų ar klasikinio teatro režisierių etiudai. Tai visapusiški, savarankiški vyksmai, išbaigti performansai. Tiesiogine prasme, tai sveikieji skaičiai Fabre’o teatrinėje aritmetikoje, skaičiai performatyviosiose lygtyse, formulės, slypinčios po tuo, ką žiūrovai mato scenoje.

Richard Schechner

Jano Fabre’o vadovas XXI a. atlikėjui – vertingas praktinių patarimų šaltinis bet kurios kartos atlikėjams, kad ir koks būtų jų išsilavinimas ir kilmė. Tai ne tik teorinės žinios, bet ir gausi praktinė informacija.

Būtina turėti.

Būtina perskaityti.

Būtina patikrinti praktiškai.

Marina Abramović

...ši knyga – tai bandymas nukreipti jaunus atlikėjus link ekstremalaus ir dažnai nepatogaus Fabre’o sąžiningumo. Teatro ir šokio studentai supras, kad į šį vadovą Fabre’as įtraukė kadaise kitų atrastas technikas ir metodus, tačiau, lygiai kaip ir mums labai trumpai bendradarbiaujant, Janas stengiasi žengti kur kas toliau – į nenusakomą kūno ir sielos teritoriją, norėdamas paversti menininkus tuo, ką jis vadina grožio kariais.

Mikhailas Baryshnikovas

9786094444470
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika