Karo merginos
Karo merginos
Karo merginos

Karo merginos

Autorius: V. S. Alexander. Leidykla: Sofoklis. Formatas: 14 x 21 cm. Puslapių skaičius: 512. Viršelis: kietas. Leidimo metai: 2023. Vertėja: Birutė Bersėnienė. Originalus pavadinimas: The War Girls. ISBN: 9786094445026

18,42 €
Įskaitant mokesčius.

 

Tikrų faktų įkvėpta istorija apie trijų moterų kovą su naciais!

Lenkijos žydaitė Stefa Majevska su tėvais ir jaunesniu broliu išgyvena Varšuvos bombardavimą, tačiau, naciams okupavus miestą, šeima prievarta iškraustoma į getą. Mergina suvokia, kad jos vos prasiskleidęs gyvenimas bet kurią akimirką gali nutrūkti. Žydų menkinimas, vergiškas darbas, badas, nepriteklius ir deportacijų grėsmė – geto kasdienybė, verčianti sukti galvą, kaip išgyventi. Nors į nugarą alsuoja mirtis ir pavojai, Majevskiai nepraranda vilties ištrūkti.

Stefos vyresnioji sesuo Hana, seniai palikusi gimtuosius namus, taip pat patenka į pragaištingą karo sūkurį. Per plauką išgyvenusi vokiečių bombardavimą Londone, mergina sulaukia netikėto pasiūlymo – dirbti Specialiųjų operacijų valdyboje. Į Varšuvą ji grįžta jau kaip britų vyriausybės agentė. Nors svarbiausia Hanos užduotis – šnipinėti nacius, merginai labiausiai rūpi padėti gete įkalintai šeimai.

Nepaisydama netikėtai vidury Varšuvos išdygusios sienos, skiriančios žydus nuo katalikų, Janka Danek ne kartą ištiesia gete įkalintiems Majevskiams pagalbos ranką. Jos santykiai su savo vyru, tarnaujančiu naciams ir nusiteikusiu prieš žydus, vis blogėja. Tik tarp Jankos ir Majevskių šeimos užgimusi draugystė tampa būdu pasipriešinti nacių skleidžiamai tamsai.

V. S. Alexander – pripažintas istorinių romanų autorius iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Leidykla „Sofoklis“ jau išleido dvi rašytojo knygas, kurios tapo bestseleriais: net keliais tiražais pakartotą „Maisto ragautoją“ (2021) ir „Išdavikę“ (2022), pelniusias skaitytojų simpatijas.

„Lucindos Riley ir V. S. Alexanderio knygų gerbėjus pradžiugins šis įkvepiantis ir jautrus pasakojimas, kiekviename puslapyje pažeriantis gausybę istorinių faktų.“ – Booklist

9786094445026
Apžvalgų nėra

Jums taip pat gali patikti

Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika